Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Kwaliteitsinformatie wordt beloond

Sportzorg.nl: recordaantal bezoekers van 100.000 per maand.
Sportzorg.nl, de onafhankelijke voorlichtingswebsite van de Vereniging voor Sportgeneeskunde en Federatie van Sportmedische Instellingen, bedient maandelijks 100.000 mensen op maat door het bieden van betrouwbare informatie over blessures en het voorkomen daarvan.

Betrouwbare medische informatie
Sport is gezond. Meer lichaamsbeweging leidt tot minder gebruik van de gezondheidszorg, minder arbeidsverzuim en een hogere productiviteit. De keerzijde is echter dat jaarlijks 4,7 miljoen mensen bij het sporten geblesseerd raken. Zeven van de tien geblesseerden blijkt na het oplopen van een vermoedelijke blessure eerst zelf online op zoek te gaan naar meer informatie. Onderzoek van TNS NIPO toont echter aan dat mensen hun gezondheid in gevaar brengen als ze zelf via internet proberen uit te dokteren wat ze mankeren. Medische informatie via internet is vaak niet betrouwbaar, zo stellen artsen in het onderzoek. 

Sportzorg.nl is een uitzondering op deze regel. Het succes van de site zit hem namelijk in de kwaliteit van de informatie. Diverse sportzorgpartners, waaronder sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdiëtisten, sportmasseurs, sportpsychologen, sportpodotherapeuten en leefstijlprofessionals werken nauw met elkaar samen om hun kennis te bundelen en te publiceren. De bezoeker is op deze manier gegarandeerd van betrouwbare informatie en kan op basis hiervan de juiste keuze maken in het verantwoord sporten. De verantwoordelijkheid voor een gezonde sportdeelname ligt bij de sporter zelf en dus is het de taak van Sportzorg.nl sporters op te zoeken en goed te informeren zodat ze de juiste keuze kunnen maken.

De juiste informatie, de juiste keuze 
Sportzorg.nl heeft zich ten doel gesteld bewustwording te creëren bij de sporter/bewegende mens op het gebied van verantwoord sporten.

Via www.sportzorg.nl vinden zowel beginnende sporters, recreatieve en prestatieve sporters, maar ook mensen met een chronische aandoening of mensen die willen beginnen met sporten laagdrempelige informatie over uiteenlopende onderwerpen als:

  • Een goede voorbereiding op een evenement, voeding, blessures en materiaal;
  • Filmpjes met spierversterkende oefeningen voor enkel, beenspieren en een goede 
    core-stability;
  • De mogelijkheid om via een eenvoudige vragenlijst te checken of je een verhoogd risico hebt op plotse hartdood tijdens het sporten;
  • Seizoenen (sporten in de hitte, kou, met griep of hooikoorts);
  • Verwijzingen naar een sportarts bij een Sport Medische Instelling (SMI) of andere sportzorgprofessionals in de buurt